Kindergroepen
Ledor Wador is het joods onderwijs voor voor kinderen bij BHC. De lessen zijn voor kinderen van 4-12 jaar en worden 2x per maand gegeven op zondagochtend in de Uilenburgersjoel. De les duurt twee uren en bestaat uit twee onderdelen:
... meer info

jahadoet ( joodse cultuur &  geschiedenis) en Hebreeuws. Door middel van verhalen, knutselen, zang en spel raken de kinderen op speelse wijze vertrouwd met de traditie, de taal, liedjes en teksten die centraal staan in het joodse leven. Er wordt gewerkt met kleine groepjes in een intieme en veilige sfeer. Voor kinderen die de Bar/Bat Mitswa leeftijd naderen, bestaat de mogelijkheid voor individuele begeleiding. Neem hiervoor contact op met Marcella Levie: mklevie@gmail.com

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen worden ingeschreven. Stuur daarvoor a.u.b. een e-mail aan Gaby, ledorwador@beithachidush.nl.

sluit
Onderwijs voor volwassenen
In januari 2018 start er weer een nieuwe cyclus van shiurim, dat is iets tussen les en discussie in. Elke tweede zondag van de maand komen we bij elkaar om van 11:00 tot 18:00 uur te leren over uiteenlopende onderwerpen. De shiurim staan onder leiding van rabbijn Tamarah Benima, met gastlessen van experts op het gebied van deelonderwerpen. De kosten bedragen €10,- per les of €25,- per lesdag. Aanmelden kan via rabbijn@beithachidush.nl.
... meer info Bar/Bat Mitsvatraject voor volwassenen
Bar/Bat Mitzva word je door 12 (meisje) of 13 (jongen) jaar te worden. Je wordt dan religieus volwassen en wordt geacht de geboden op je te nemen. Dat wordt vaak gevierd met een ceremonie waarbij je verschillende rollen vervult in de dienst, o.a. het laajenen uit de Torah-rol. Heb je geen bar/bat mitzwe ceremonie gehad op je 12e of 13e, dan kun je dat op iedere leeftijd nog doen.
... meer info

Omdat volwassenen die BM willen doen vaak een hele verschillende achtergrond hebben, is ons BM programma voor volwassenen een individueel traject. Het begint met een gesprek met rabbijn Tamarah waarin we verkennen wat jouw individuele leertraject zal zijn voor een BM. Zo maken we voor ieder een individueel maat-programma. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met rabbijn Tamarah, rabbijn@beithachidush.nl.

sluit