Beit Ha’Chidush publiceert op deze pagina regelmatig nieuws en bijzondere derasja (droosje/ toespraakje) van onze shul.
Onderwijs
BHC biedt onderwijsprogramma's voor allerlei leeftijds- en doelgroepen. Voor de kinderlessen LedorWador is er een belangrijke verandering: een nieuw gezicht voor de klas! Even voorstellen: Amir Vodka. We stelden hem een aantal vragen om hem vast een beetje te leren kennen.
...lees verder

In september start Ledor Wador weer. Ledor wador is het joods onderwijs voor voor kinderen bij BHC. De lessen zijn voor kinderen van 4-12 jaar en worden 2x per maand gegeven op zondagochtend in de Uilenburgersjoel.  Stuur svp een e-mail aan Amir, .(JavaScript must be enabled to view this email address) met een cc aan .(JavaScript must be enabled to view this email address)

sluit

2016 Jaarverslag

Het bestuur bestond in 2016 uit Daniel Brecher (voorzitter; coördinatie bestuur, huisvesting, externe relaties), Esther van de Vosse (secretaris; relatie met leden en vrienden, giur-project,
Maror-aanvragen), Harald van Perlstein (penningmeester, ledenadministratie, lidmaatschapscommissie). Steven Kushner (lid; rabbinaat, rituelencommissie), Alexandra Dawe (lid; externe communicatie, onderwijs, giurproject).

...lees verder

Op 18 december was de tweede ALV alwaar een bestuurswisseling heeft plaats gevonden. Daniel Brecher is afgetreden nadat hij 5 jaar lang met grote inzet en deskundigheid voorzitter was geweest. Ook Alexandra Dawe trad af. Daarvoor in de plaats zijn in het bestuur gekozen José de Kwaadsteniet en Harry Gase als leden. De voorzittersrol is overgenomen door Esther van de Vosse, die al secretaris was.

Dankzij de uitstekende sfeer binnen het bestuur en de goede verstandhoudingen werden weinig problemen ondervonden. Belangrijk moment was het bereiken van overeenstemming met de SUS over de terugkeer in juli 2016 naar De Uil na de renovatie die eind maart 2015 leidde tot tijdelijke verplaatsing van de vieringen en activiteiten naar de kleine sjoel in het gebouw van de LJG. Lees meer informatie in ons 2016 Jaarverslag

sluit

2015 Jaarverslag

Het bestuur bestond in 2015 uit Daniel Brecher (voorzitter), Barbara Swarthout (secretaris) tot 11 september , Steven Kushner, Alexandra Dawe en Harald van Perlstein (penningmeester). Esther van de Vosse werd in juni door de ledenvergadering gekozen als opvolger van Barbara Swarthout.
...lees verder

Ondanks de tijdelijke huisvesting in de LJG vanwege de verbouwing van de Uil,bleef de groei van BHC doorzetten en konden alle activiteiten met wat aanpassingen doorgang vinden. In het voorjaar is een nieuw rabbijn gevonden in Tamarah Benima wat een hele goede keuze blijkt te zijn geweest. Een andere uitdaging was de publicatie van de Sjiron Ledor Wador die uiteindelijk heel mooi is geworden. Lees meer informatie in ons 2015 Jaarverslag

sluit

2014 Jaarverslag

Het bestuur bestond 2014 uit Daniel Cil Brecher (voorzitter), Barbara Swarthout (secretariaat), Steven Kushner (rabbinaat, rituelen commissie) en Alexandra Dawe (externe communicatie, onderwijs). Harald van Perlstein werd in mei door de ledenvergadering als penningmeester gekozen en nam ook de ledenadministratie op zich.
...lees verder

De doorzettende groei van BHC en onze toenemende activiteiten – een derde dienst per maand, de jahadoet-lessen, workshops en openbare evenementen – vergden niet alleen meer werk maar ook een efficiënter manier van werken. Voor meer informatie lees hier het jaarverslag en de jaarrekening.

sluit