Nieuws

Save the Date

* vrijdag 26 mei: Sjawoeot & Kinderdienst, 18:00 uur


* vrijdag 2 juni: Sjabbesfeest, 19:30 uur

* vrijdag 4 augustus: Pride Shabbat, 19:30 uur, inloop vanaf 18:30 uurDe Chidushim
BHC brengt maandelijks een digitale nieuwsbrief uit: de Chidushim. De Chidushim is voor iedereen toegankelijk, gratis en voor niks. Als je hem elke maand in je mailbox wil ontvangen, stuur dan een mailtje naar .(JavaScript must be enabled to view this email address). De editie van mei is hier te lezen.

Instagram
Beit Ha'Chidush is ook te vinden op Instagram!


OekraïneHet Joods Humanitair Fonds (JHF) coördineert een campagne, opgezet door een veelvoud aan Joodse organisaties, die erop gericht is om Joodse inwoners van Oekraïne bij te staan in de gevolgen van de oorlog. Meer is hierover te lezen op de volgende pagina: https://www.jhf.nl/ Beit Ha'Chidush heeft zich bij die campagne aangesloten. Regelmatig verschijnt er een nieuwsbulletin, dus als je geïnformeerd wil blijven, klik dan hier.

Het JHF heeft een mooi filmpje gemaakt over hoe de ruim 415.000 euro die de joodse gemeenschap in Nederland heeft bijeengebracht, is besteed. Klik op de foto hieronder als je het wil bekijken.


Wat is er allemaal nodig?
* mensen die Russisch - Nederlands kunnen vertalen
* gastgezinnen die onderdak kunnen bieden aan Joodse vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen of gebracht, o.a. door Maccabi
* kleding
en nog veel meer

Heb je ideeën of een aanbod waarmee geholpen kan worden, laat het dan weten via .(JavaScript must be enabled to view this email address) en dan zorgen wij ervoor dat het gebundeld bij het JHF terecht komt.

Tsedaka
Tegelijkertijd willen we een beroep doen op jullie vrijgevigheid en je vragen om iets te storten op de rekening van BHC: NL82 INGB 0005 7137 84 o.v.v. Oekraïne. Dan zorgen wij dat het als tsedaka van BHC terecht komt bij het JHF. Al is het maar een euro; schroom niet om te schenken, want alle kleine beetjes helpen. We hebben destijds met de actie voor de Bed & Breakfast in Limburg laten zien waar we als kleine kehilla toe in staat zijn. Laten we dat nu weer doen!

Heb je vragen, ideeën, een aanbod? Laat het ons weten!

Did you know…


Mokum kipa!

Beit Ha’Chidush heeft een unieke kipa (yarmulke/kippah) laten ontwerpen, naar het logo van Amsterdam (Mokum), in de stijl van de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Op de achterzijde staat in het klein, in grijstinten het logo van BHC.
Je kan deze kipa kopen in de museumshop van het Joods Cultureel Kwartier (https://jck.nl/), en via het secretariaat van Beit Ha’Chidush voor 9,95 euro. Je kan hiervoor mailen met .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Leden krijgen uiteraard een aantrekkelijke korting.


Beit Ha’Chidush has had a unique kipa (yarmulke/kippah) designed, after the logo of Amsterdam (Mokum), in the style of the 1920s. On the back is a small, grayscale BHC logo.
You can buy this kipa in the museum shop of the Jewish Cultural Quarter (https://jck.nl/), and through the secretariat of Beit Ha’Chidush for 9.95 euros. You can email .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Members will of course receive a discount.


Maror
Veel van onze activiteiten zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de financiële ondersteuning van de Stichting Maror. We zijn Maror dan ook ontzettend dankbaar!


Lidmaatschap/Membership
Word lid of vriend van Beit Ha Chidush, Amsterdams snelst groeiende, progressieve, egalitaire sjoel. Een mail naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) volstaat om het balletje aan het rollen te krijgen!

Wil je een dienst bezoeken? Laat het ons dan even op tijd weten en stuur een mailtje naar .(JavaScript must be enabled to view this email address)


Become a member or friend of Beit Ha Chidush, Amsterdam’s fastest growing progressive, egalitarian shul. A simple e-mail to .(JavaScript must be enabled to view this email address) will get the ball rolling!

Do you want to visit a service? Please let us know in time and send an email to .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Over / about Beit Ha'Chidush

Beit Ha’Chidush is een onafhankelijke, progressieve kehilla. Trouw aan onze Joodse traditie, op een vooruitstrevende manier.

Beit Ha'Chidush is an independent, progressive kehilla. True to our Jewish tradition, in a progressive way

Contact:
Intranet voor leden: Reshet - רֶשֶׁת
E-mail bestuur / board: info@beithachidush.nl
E-mail secretariaat / secretary: secretariaat@beithachidush.nl